Габрово остава под снежната обсада 26.10 | 17:48

Бедствено е положението в града, снегът продължава да вали интензивно

От Теодора Кокаланова

Бедственото положение в Габрово остава, снегът продължава да вали интензивно. Това заяви кметът на община Габрово Таня Христова. Тя обясни, че продължава работата по всички засегнати участъци в общината.

"За съжаление, не мога да кажа, че нещо се подобрява като ситуация", заяви Христова.  Тя подчерта, че техниката продължава да работи. "Осъществява се почистване навсякъде, но снегът продължава да вали, като ситуацията е трудна и тежка за преодоляване. Основните улици в града са почистени. Сега усилията се насочват към страничните и второстепенните", допълни Христова.

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал помощ на заседнали в автобус хора, потвърди говорителят на сливенската полиция Първолета Мандинска. Междуградски автобус, пътуващ по линия Сливен – Котел, е бил заседнал в местността "Чуката".

Спасителният екип е евакуирал мъж, жена и дете, пътуващи в автобуса. Те са били откарани в Градец, предаде агенция "Фокус". Снегорин е освободил автобуса. Снегорин пътува и към закъсалите 14 туристи в местността Карандила. Край местността "Meча поляна" е била оказана помощ на два автомобила, които са били закъсали. 

 

Водещи

Най-четени