Габровският карнавал е по-интересен от карнавала на БСП, смята премиерът 19.05 | 14:51

Премиерът поздрави града за празника и откри новата крайречна улица

От Александър Македонски

Премиерът на България Бойко Борисов посети днес, 19 май, Габрово и поздрави жителите на града по случай празника им и традиционния карнавал, съобщи Север.бг.

Той не пропусна в шеговит тон да отбележи, че със сигурност повече българи се интересуват от Габровския карнавал, отколкото от карнавала на БСП в София, визирайки 48-конгрес на червената партия.

Борисов участва в официалното откриване на новопостроената крайречна улица, като освен него официални гости на церемонията бяха и министър Томислав Дончев и министър Делян Добрев.

Премиерът заяви, че сега на ред в Габрово са проектът за подмяна на водопроводите в града и околовръстния път и не пропусна да припомни на гражданите да се възползват от държавните субсидии за саниране на панелните жилища.

"Първо честит празник, бъдете живи и здрави. Освен водния проект, стартираме работа и по околовръстния път на Габрово. Обръщаме се и към кмета - възползвайте се от парите за саниране и си направете центъра за пример."

На въпрос, свързан с конгреса на БСП, Борисов отвърна: "Виждате за толкова години какво са направили с държавата", сочейки близкия олющен панелен блок.

"Изобщо не ме интересуват. Важното е, че сега не могат да правят заменки, да помилват престъпници. Сигурен съм, че повече хора ще гледат Габровския карнавал, отколкото карнавала на БСП в София."

Кметът на Габрово Таня Христова откри честването и сподели, че само за последните четири години в Габрово са влезли 200 млн. лева инвестиции. Тези пари са инвестирани в ремонт на образователни институции и шеговито покани Борисов да открие още 14 нови детски градини.

Водещи

Най-четени