Газова бутилка се взриви в Мадан и прати мъж в болница 26.08 | 21:58

Цял блок е бил евакуиран при инцидента

От Цанка Донкова

Газова бутилка се е взривила в Мадан. При инцидента мъж е обгорял, а блок е бил евакуиран, съобщава в. "24 часа".

Експлозия е стресна жителите на града малкон преди полунощ. Първо е  лумнал пожар в гарсониера на ул. "Република”. Двама полицаи с риск за живота си са извадили обгорял мъж след първия взрив. В огнения капан е бил попаднал 24-годишният Александър Филипов, който живее сам на квартира.

Полицаите Басри Карасалихов и Юлиян Тихов видели, че апартаментът на последния етаж в блока гори, и моментално се отзовали на викове за помощ. Двамата служители разбили вратата и извадили пострадалия мъж.

Докато го разполагали на стълбищната площадка, последвал нов взрив на газова бутилка в горящото жилище.

Други два екипа от местната пожарна, отзовали се на сигнала, евакуирали веднага 10 души от същия вход и спасили от огъня съседните жилища. В спасяването и гасенето се включили и съседи от блока, полицаи и медици от Бърза помощ в Мадан.

Пострадалият е транспортиран в смолянската болница, но след това е преместен в университетската клиника в Пловдив с 20-30% изгаряния и опасност за живота. Била му е направена операция.

"Много е странно как се е подпалило жилището, след като е открита газова бутилка, но не е имало уреди, които да работят на газ”, заяви шефът на областната пожарна Красимир Шотаров.

Жилището е собственост на 37-годишна жена, която живее в Кърджали. Пожарът е унищожил почти цялото ѝ обзавеждане, избити са и два прозореца и четири врати.

"По случая е образувано досъдебно производство. Ще се изследват причините за възникването на пожара, вероятно е тръгнал от газовата бутилка”, обясняват от прокуратурата.

Водещи

Най-четени