Гвардейците си търсят готвач. Не им се яде вече боб с наденица 12.05 | 12:58

Националната гвардейска част обяви конкурс за наемател на хранителния комплекс

От Ивелина Георгиева

Националната гвардейска част обяви конкурс с тайно наддаване за наемател на хранителния комплекс в поделението в София, пише в. "Монитор".

От потенциалния победител в конкурса се очаква да приготвя ежедневното меню на гвардейците, да наеме отделно наличната посуда в кухнята, като за всеки артикул е обявена различна стойност от 18 лева за хладилна камера до 1,24 лева за месомелачка, и да си покрива сам режийните разходи за ток, вода, парно и телефон.

Към бъдещия кулинар на гвардейците има изготвен цял списък с изисквания, на които трябва да отговаря той. Основният критерий, който трябва да покрие победителят, е изготвянето на разнообразни ястия, а не менюто да включва само боб с наденица и чорби. Изготвянето на разнообразно меню трябва да бъде съчетано и с изискването за ниски цени, без да се калкулира надценка.

Като доказателство, че не надписва сметките, бъдещият наемател ще трябва да предоставя информация за ценообразуването при писмено поискване от страна на Националната гвардейска част. Така очакваната печалба на практика може да идва само от външни посетители на хранителния комплекс.

Претенциите към бъдещия наемател включват и осигуряването на добра вентилационна система, за да не се носи миризмата от кухнята към столовата, където се хранят войниците.

Целта е от скъпите ръчно изработени униформи на гвардейците, които са и тяхната гордост, да не се носят аромати на лук и пържено, когато набиват крак по жълтите павета при официални събития.

Търгът за наемането на хранителния комплекс ще се проведе на 10 юни, а договорът ще е с продължителност от 5 години. Гвардейците осигуряват на кандидатите възможност за предварителен оглед, за да видят какво е състоянието на помещенията, за които ще се състезават.

Водещи