Ген. Атанасов: Трафикът на мигранти има покровители в МВР 28.03 | 12:28

Службите покровителстват тежки корупционни схеми, смята той

От iNews.bg

Депутатът от Реформаторския блок генерал Атанас Атанасов настоява да бъдат разкрити схемите, по които службите в МВР покровителстват тежки корупционни практики, включително и трафик на мигранти през България. Самият Атанасов е убеден, че такива схеми има.

Според него през последната година на управление на второто правителство на Бойко Борисов, в сектор Сигурност нищо не се е случило. Единственото направено е да се сменят шефът на ДАНС и главният секретар на МВР, при това - с цената на голям скандал и оставката на един добър министър - Вучков.

"На практика реформа няма, посочи депутатът". Той даде пример - Столичната дирекция на полицията вече от години е на последно място по резултати и разкриваемост в страната.

"Защо ръководството е назначеното още от Орешарски?", попита генералът. По думите му сектор Сигурност и бил даден на концесия още от Сергей Станишев и това е била цената на правителството Орешарски. Още от тогава стои подозрението, че информацията, с която разполага ДАНС, първо минава през "сараите", смята Атанасов.

И подчерта: "Борисов превърна кадровата политика в специфична кадрова търговия с цел да има управленски комфорт".  

По думите му хората, които работят в системата са напълно демотивирани, защото знаят, че ако си вършат качествено работата, не могат да разчитат на израстване, защото, смята Атанасов, "Този процес зависи само и единствено от връзки".

Водещи