Ген. Мутафчийски поздрави медицинските сестри с празника им (СНИМКА) 12.05 | 14:45

„Колеги, благодаря Ви за усилията"

От iNews.bg

На 12 май е Международният ден на сестринството. По този повод директорът на ВМА и ръководител на Оперативния щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски поздрави всички медицински сестри.

Той припомня, че СЗО е определило 2020-а за Световна година на медицинската сестра и акушерката. Поводът е 200 години от рождението на Флоранс Найтингейл - основоположник на съвременното сестринство.

"И друг път съм казвал, че медицинските сестри са гръбнака на всяко лечебно заведение. Вашата дейност е не по-малко важна от тази на лекарите. Доказвате го и в настоящата извънредна ситуация, в която във фокуса на вниманието ни са и незаменимите сестрински грижи. Доказвате го всеки ден – в операционната, в отделението, в кабинета, в лабораторията, край леглото на болните. Кураж, знания, умения и сърце се искат, за да облекчиш страданието в моментите на най-голяма болка и да вдъхнеш надежда там, където са се настанили отчаянието и страхът”, пише още ген.-майор Мутафчийски.

"Колеги, благодаря Ви за усилията, за високия професионализъм и отдадеността, с която се грижите за нашите пациенти. Радвам се, че работя с Вас. Честит празник и бъдете здрави!”, завършва ръководителят на Оперативния щаб.

Водещи

Най-четени