Ген. секретар на НАТО пристига у нас 22.01 | 09:07

Визитата на Йенс Столтенберг ще блокира движението в София

От Кремена Бедерева

Генералният секретар на НАТО - Йенс Столтенберг, пристига в България. Той ще има срещи с президента Росен Плевнелиев и с министъра на отбраната Николай Ненчев.

Програмата на Йенс Столтенберг включва още срещи с министър-председателя Бойко Борисов.

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на първата му визита в България в 15:45 часа.

Министърът на външните работи Даниел Митов също ще се срещне със Столтенберг. При визитата на генералния секретар на Алианса ще бъде направен преглед на водещи теми от дневния ред на НАТО и на приноса на България към дейностите на Алианса, като основен акцент ще бъде поставен върху регионалната и енергийната сигурност, разходите за отбрана, Плана за действие за готовност на НАТО, подкрепата на Алианса за Украйна и за други страни-партньори, ролята на НАТО в Западните Балкани, Афганистан и други.

Заради визитата в центъра на столицата отново ще има ограничения.

От 8:00 часа сутрина до отпътуването му, се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. "Ген. Гурко” между "Дякон Игнатий” и "Кн. Александър І”, както и между бул. "Цар Освободител”, улица "Аксаков” и улица "Г. Бенковски".

1464026

Водещи

Най-четени