Георги Кадиев: Агитацията на турски е въпрос на национална сигурност 13.06 | 14:00

„ДПС така или иначе агитира на турски и това създава етническо напрежение”, каза още социалистът

От Беатрис Николoва

Георги Кадиев остана член на парламентарната група на БСП - Лява България. Спасиха го два гласа. Скандалът и обсъждането на изключването му от групата тръгна от проектозакона на Кадиев за разрешаване на агитацията на чужд език с превод по време на предизборни кампании в страната.

 "Разрешаването на агитацията на турски език е въпрос на национална сигурност”, заяви Кадиев в интервю на Диана Найденова по Нова тв.

"ДПС така или иначе агитира на турски и това създава етническо напрежение”, каза още социалистът.

Социалистът определи като "ретроградно и глупаво” това да се забранява Лютви Местан, например, да агитира на български с превод на турски в село, населено с български мюсюлмани.

Георги Кадиев коментира и твърденията, че съпругата му владее 10% от пазара за продажба на електроенергия.

"Каква е разликата дали ще продаваш домати или ток? Има години на загуба, има и години на печалба. От 2008 г. наш общ познат предложи на съпругата ми да направят общ бизнес. Тя се колеба известно време и накрая реши. Никой не може да й отнеме правото на избор. В България има около 150 лицензирани фирми за продажба на електроенергия. Жена ми знае как да го прави това, защото има качества", обясни социалистът.

На въпрос с какъв месечен бюджет разполага, Кадиев отговори: "Около 3000 лева. Просто защото сме голямо семейство. Не бих се оплакал – за рамките на България съм човек, който не е беден. Но аз за това съм учил. За моето образование сигурно са инвестирани 1 млн. долара. Но аз съм избрал да бъда публична личност. Собственик съм на компания, имам доход дивидент около порядъка на 220 000 годишно", каза Кадиев.

 

"Бий този, който печели! А кой ще плаща заплати, пенсии? Нали с моите данъци се плаща това? Една от причините да съм независим – като мнение и позиция е това, че не завися финансово от никого. В този смисъл приветствам това нещо – в политиката да са хора, които да са финансово независими”, завърши Георги Кадиев.  

Водещи

Най-четени