Георги Кадиев създава партия „Нормална държава“ 16.02 | 13:47

Разделението вече не е между леви и десни, а честни срещу нечестни, некорумпирани срещу корумпирани, отвратени срещу отвратителни, ние срещу тях

От iNews.bg

Изключеният от БСП независим депутат Георги Кадиев обяви, че създава партия "Нормална държава". Политическата формация е наречена така, защото "България вече е на дъното на Европа", обясни изгоненият от редиците на столетницата инакомислещ социалист.

"България се намира на дъното на Европа. Затова са виновни управляващи и задкулисие, преплетени в общ заговор и подпомагани от многочислен слугинаж. Тeхни оръжия са корупцията, необразоваността, бедността, алчността и арогантността. Всичко това е непоправимо. Кръпките не вършат работа. Трябва всичко да започнем отначало - ден след ден, камък след камък", заяви Кадиев.

"Нека си върнем държавата от олигархията, да пренапишем правилата, да преосновем институциите, да създадем хиляди работни места!", призовава депутатът. И подчерта, че "днес в България разделението не е между леви и десни, а между честни срещу нечестни, корумпирани срещу некорумпирани, отвратени срещу отвратителни, ние срещу тях".

"Новата партия няма да е лява или дясна, а прогресивна, модерна проевропейска", каза още той. И декларира, че "обича хората от БСП, но не обича нейното ръководство.

Основните задачи пред новия политически проект са:

1. Връщане на ролята на държавата в икономиката;

2. Изграждане на средна класа;

3. Създаване на държавни програми за връщане на българите в България.

Георги Кадиев е убеден, че ще има предсрочни парламентарни избори.

Той представи пред журналисти част от екипа си, сред които бяха: Дейвид Славчев, Воислав Тодоров, Димитър Самодумов, Анелия Иванова и Върбан Върбанов.

 

 

 

Водещи

Най-четени