Георги Лозанов: Съдът да се произнесе за казуса с TV7 и NEWS7 26.09 | 09:31

СЕМ можела да съдейства за протичане на диалога

От iNews.bg

Съдебната система трябва да се произнесе по казуса със запорираните сметки на TV7 и NEWS7, а Съветът за електронни медии (СЕМ) може да съдейства за протичане на диалога.

Това заяви в ефира на TV7 председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов.

С неизгодни анекси и неправомерно сключен договор временният синдик Панайот Велков запорира сметките на медиите и остави без заплати служителите за втори месец. Ръководството на телевизиите и екипът сезира за случая Висшия съдебен съвет, представителството на Европейската комисия (ЕК) у нас, омбудсмана на Република България Константин Пенчев и Съвета за електронни медии.

Вчера изпълнителният директор на телевизията Емил Кошлуков пък във видеообръщение се обърна към всички медии "да видят какво става и ако смятат, че това е редно, да мълчат. Но прецедентите са опасна работа - днес, ако се случва това с една телевизия, утре ще стане с друга медия".

Днес пък ще се проведе пресконференция на TV7 и NEWS7 от 15 ч. в зала "Сердика" на Грандхотел "София", по време на която ще бъде представена цялата информация за незаконните действия, целящи ликвидирането на телевизиите.

Водещи

Най-четени