Георги Марков: До края на месеца още двама депутати ще напуснат ГЕРБ 17.02 | 20:04

Според бившия гербаджия народен представител не може да се развива в партията

От Мая Александрова

"До края на месеца ще напуснат още двама". Това заяви в ефира на bTV Георги Марков, който преди време пръв се отцепи от ГЕРБ. Той обясни, че не е агитирал никой от бившите си колеги да напусне партията, но подобно решение по думите му е "неизбежен процес".

"Причината е една и съща - народен представител там не може да се развива. Потискат го дружинни ръководители като Цецка Цачева, Лиляна Павлова, Велчев...", обясни Марков.

Само като ни кажат "Айде, навънка!" и ние като овце излизаме през вратата. Това за мен е унижение. Ние сме избрани в парламента да защитаваме интересите на хората от региона, от който сме избрани", каза бившият гербаджия.

"С Краси Стефанов рядко съм говорил, рядко съм имал обща приказка, той си шушукаше с Цветанов и Борисов, стоеше зад тях. ГЕРБ го притискаше да говори срещу НАП", коментира Марков.

Днес Красимир Стефанов също напусна ГЕРБ.

По-рано Георги Марков коментира, че според него Красимир Стефанов е бил разочарован от начина, по който се е провел конгресът на ГЕРБ в неделя и от изказването на Бойко Борисов, че ГЕРБ вече не е лидерска партия, а демократична.

Водещи

Най-четени