Георги Първанов: С толкова проблеми в кабинета България няма как да се развива 15.05 | 12:00

Според лидера на АБВ партията се е оттеглила от управлението, защото лимитът на компромиси вече е бил изчерпан

От iNews.bg

Днес лимитът на компромиси е вече изчерпан. Това заяви в откриващото си слово на националната конференция на АБВ лидерът на партията Георги Първанов по повод излизането на партията от управляващата коалиция и оттеглянето на вицепремиера и министър труда и социалната политика Ивайло Калфин от заемания пост. Според Първанов не липсата на диалог е големият проблем, а липсата на ефективност в работата на кабинета, предаде БГНЕС. "Правителството е слабо. Големият проблем е, че не се вижда потенциал и промени в политиката", категоричен е Първанов.

В същото време той посочи, че доскорошният социален министър Ивайло Калфин е много успешен. На фона на това Първанов изтъкна проблемите в други министерства. В здравеопазването определи работата на Петър Москов като неадекватна. В същото време страната ни е изгубила шанса да сме енергиен център на Балканите. "В Министерството на отбраната и МВнР се води вредна за българите политика. В министерство на икономиката не се случва нищо. В МВР хаосът е голям, а министър Румяна Бъчварова не може да справи с него", отбелязва Първанов. И добави, че с толкова много нерешени проблеми България няма как да се развива.

В заложения модел на коалицията има успешни ходове, признава той. "Но през цялото време ние носихме отговорността като другите в управлението и носихме критиките от някои решения, но това не беше оценено", казва още лидерът на АБВ. 

Водещи

Най-четени