Георги Първанов посредничел между Гриша Ганчев и Алексей Петров 05.03 | 13:46

Бившият президент искал двамата да си изяснят отношенията, твърди Пламен Устинов

От Андриян Георгиев

Ключовият свидетел по делото "Октопод" - Пламен Устинов, днес (5 март) беше разпитан в съда. Той не успя да свърже Алексей Петров с групата за отвличания "Наглите".

На настойчиви въпроси възлагано ли му е от Трактора да отвлече Ангел Бончев, Устинов отговори с "не", съобщи БНР.  

До разпита на Устинов се стигна, след като пред медиите той разказа, че имал поръчка от Алексей Петров да ликвидира Гриша Ганчев, за което щял да получи 170 хил. евро и кариерно развитие в НСО.

На среща между Трактора и Устинов било коментирано да бъде убит Ганчев или да бъде отвлечен негов близък. В тази оферта Устинов разпознал Ангел Бончев, но под клетва в съда той не потвърди, че му е било поръчано персонално да отвлече Бончев.

Така прогнозата за сливане на процесите "Наглите" и "Октопод" чрез този разпит и този свидетел се оказаха силно преувеличени.

Името на бившия президент Георги Първанов също беше споменато по време на разпита на бившия служител от Националната служба "Охрана" (НСО). Устинов посочи, че отишъл при Гриша Ганчев, за да го предупреди, че Алексей Петров го е поръчал и как по-късно разбрал, че Петров и Ганчев са се срещнали с посредничеството на Георги Първанов, за да изяснят отношенията си.

Водещи

Най-четени