Георги Първанов се присъедини към митинга на БСП за 1 май 01.05 | 12:13

Митингът преминава под мотото "1 май - Ден на гнева"

От Деляна Петкова

Георги Първанов, президент на страната в периода 2002 – 2012 година, пристигна на националния първомайски митинг на БСП.

За Първанов празникът е зареден и с малко тъга заради протестните настроения. Той обаче допълни, че у нас е направено много, за да имаме труд, който не е на нивото на европейските изисквания. "Трябва да вдигнем чело, да изправим снага и да покажем своето достойнство”, заяви още той. 

Първомайският митинг на БСП започна с четене на стихотворение на Христо Смирненски, пише Агенция "Фокус". Началото даде председателят на Градския съвет на БСП Румен Овчаров. 

По-късно думата взе лидерът на партията Сергей Станишев. Той изтъкна в своето слово, че няма кой друг, освен БСП, който да спре ГЕРБ и Бойко Борисов. И допълни, че в противен случай България няма бъдеще.

Начало на този процес ще постави конгресът на левицата с ясна политика и ангажименти към българските граждани за промяна и връщане на държавата на хората. Сергей Станишев настоя още българите да кажат чрез референдум искат ли развитие на ядрената енергетика в България и призова за събиране на подписи за иницииране на референдум. 

Присъстващите поискаха оставката на правителството и показаха символичен червен картон на управляващите.

Социалистите се събраха на площад "Народно събрание” за началото митинга, който тази година преминава под мотото "1 май – Ден на гнева”. Част от плакатите на левицата гласят: "Аз съм безработен... а ти?!”, "Имаме право на труд. Шанс за младите специалисти”, "Стига популизъм! Искаме работа!” и други. 

Привържениците на левицата носят и плакати в подкрепа на АЕЦ "Белене". 

Има и плакат, който подкрепя кандидатурата на социалиста Франсоа Оланд за президент на Франция с негова снимка и надпис на български и френски "Оланд, ние сме с власт”.

Част от по-младите социалисти са донесли и свирки, с които да освиркат властта. Пристигнали са и социалисти и симпатизанти от страната.

Симпатизанти на "червената" партия са дошли от Костенец, Дупница, Благоевград, Пловдив и други населени места. 

Водещи

Най-четени