Георги Рачев: От 8-ми чакаме сняг, март е месец с типично женски настроения 05.03 | 10:03

Много динамично време ще има през март. Глобално се очаква за месеца валежите да бъдат 80% от нормата. Температурата ще бъде в границите на нормалното, прогнозира климатологът Георги Рачев

От iNews.bg

Месец март има типични женски настроения. Скоро у нас идва голям студ. Това коментира в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Студеният фронт идва над Балканския полуостров от север. В района на Италия има прогноза за сняг във вторник и сряда.

Идната седмица 8-ми, 9-ти, 10-ти можем да очакваме сняг. Ботушите на къс старт и целият гардероб трябва да бъде отворен през месец март, предупреждава той. Времето е много променливо, ще има и слънчеви дни, както сега. Можем да очакваме  нулеви или минусови температури през нощта и сутринта и рязко затопляне през деня, категоричен е той. Времето ще се развали в събота, над 1000 м ще натрупа снежна покривка, посочи той.

В неделя ще бъде по-спокойно, но студено, особено в планината. Температурите сутринта в неделя ще са около нулата, каза проф. Рачев.

Много динамично време ще има през март. Глобално се очаква за месеца валежите да бъдат 80% от нормата. Температурата ще бъде в границите на нормалното, прогнозира още проф. Георги Рачев.

Няма нищо неестествено в земетресението в Гърция. Няма ясна визия за прогноза ще има ли земетресения и у нас.", каза още Георги Рачев.

Водещи

Най-четени