Гергов: БСП греши генерално 15.11 | 10:34

Новото правителство трябва да тръгне от кота нула и да изчисти минусите, смята той

От Цанка Донкова

БСП греши генерално и нещата в партията не вървят. Такова мнение изказа активистът на левицата и бизнесмен Георги Гергов в ефира на bTV. "На село се правим на комунисти, в малкия град - на социалисти, в големия – на социалдемократи”, допълни той.

Бизнесменът подчерта, че не се отрича от БСП. "И баща ми беше от БСП, и дядо ми. Баща ми е на 82 години, цял живот е дал на тая държава и аз да стана фурнаджийска лопата, на 60 години, няма да го направя. Нищо, че съм успял и мога да застана отстрани и да наблюдават какво става в държавата. Това трябва да се спре", заяви Георги Гергов.

По думите му БСП е загубила изборите главоломно. "Да сме четвърта политическа сила – това ли трябва да ни е гордостта”, попита риторично Гергов. Той увери, че ще подкрепи Михаил Миков на идния конгрес на партията, но щял да си каже какво мисли.

Според Гергов новото правителство трябва да тръгне от кота нула и да изчисти минусите. По думите му Бойко Борисов не е готов да търпи своеволията на коалиционните си партньори.

"Качат ли му се на главата, ще каже – баста!", категоричен бе бизнесменът.

Гергов посочи още, че спокойно гледа хората в очите. "Аз съм някакъв "продукт" на демокрацията – лявомислещ, но богат човек. Какво ми е на моя "Мерцедес" и на това, което имам? Аз си лягам, ставам си с кредитите, обслужвам ги към банките, плащам си данъците. Мога спокойно да гледам хората в очите. Но защо не се изясни един път завинаги какво се случва в икономиката на България? Никой не захваща тази тема", каза още Гергов.

Водещи

Най-четени