Гергов атакува "Гранд каньон" и скритите милионери в БСП 30.09 | 10:13

Нинова е жена с минало и си плащала за медиен комфорт, заяви червеният бизнесмен

От iNews.bg

"Гранд каньон в БСП" и "скритите милионери" критикува червеният бизнесмен Георги Гергов, който лидерът Корнелия Нинова отстрани преди време от партийното ръководство. Той обаче не посочи имената на въпросните неизвестни червени милионери, толерирани от лидерката на левицата.

Пред Нова телевизия Гергов говори за милионерите в столетницата, които се правят на народни хора. "Не може да си хермафродит - да си и от едната страна, и от другата", заяви той.

"Лъжата и циркаджилъците не са присъщи за нашата партия", категоричен е Гергов. А за Нинова отсече: "Още не съм започнал с критиката", заплашвайки я, че "истината ще излезе наяве".

"Мислихме, че ще правим промяна", каза още бизнесменът - собсвеник на курорта "Слънчев ден" и на Пловдивския панаир. Той е категоричен, че ще влезе в лидерска битка, макар да признава, че "не е най-добрият лидер на столетницата".

"Защо трябваше да се изрежат клоните на партията", недоумява Гергов. По думите му "той не води война с Нинова, но бил удобен за лидера на БСП". 

"Къде са силните хора в БСП?", ядоса се социалистът. И отсече, че преди е подкрепил Нинова, за да промени България, а не да мачка в партията".

Гергов е убеден, че България има нужда от коалиция, която да работи в интерес на страната и отново вярва в съвместно управление на социалистите с ГЕРБ. 

Бизнесменът вярва, че може да намери общо решение с партията на Борисов за плоския данък, който е основна разделителна линия между двете формации. "В момента Бойко Борисов е фактор в Европа", категоричен е Гергов. И добавя, че БСП "не изпълнявала програмата си".

В избора на членове на ВСС от квотата на Народното събрание червеният милионер вижда задкулисна договорка между формациите. "Това не е моята схема", осече той.

Гергов обвини Нинова и че се ползвала от медиен комфорт, което по думите му "ставало с пари".

"Корнелия е жена с минало, тя е зависима от някои хора и те натискат копчето", атакува социалистът.

"Аз винаги съм бил неразбран в партията. Аз съм чужд сред свои. Аз не съм в паралелната държава. Търсете паралелната държава на друго място", заключи Гергов.

Водещи

Най-четени