Герджиков пита: А кой ще проверява независимия прокурор? 08.12 | 10:30

Професор Огнян Герджиков възпя правото в рими. В понеделник от печат излиза новата му книга с правни поеми

От iNews.bg

"Аз продължавам да смята, че най-малкото е спорно това, което е заявено за регистрация, като партия. Това, което ми направи лошо впечатление, е коментарът на Слави Трифонов, че решението на съда било безумно. Така не се говори. Правосъдието е в основата на държавността. Може да се каже неправилно, необосновано решение, да. Но нека не се използват такива думи, това уронва устоите на държавата, ако приемем, е нашата система е безумна". Това заяви в предаването "Събуди се" професор Огнян Герджиков.

"В закона за политическите партии е казано да не се използват национални символи. На мен лично и наименованието на партията ме смущава. "Няма такава държава” намеква отричане на държавността. Имам притеснение да има партия с такова наименование", каза професорът.

"Това, което според мен ще стане, ще се наложи тя да си смени името и логото. Тогава няма да има проблем и да са добре дошли в политическия живот”, добави той.

"Има известна логика, но на свой ред се питам: А този независим прокурор, него кой ще го надзирава? Такива въпроси могат да се задават. Аз не знам в нашата история да е имало проблем с главния прокурор, а се смениха много”, така Герджиков коментира решението за създаването на ново звено - независим прокурор, който да разследва главния.

Професор Огнян Герджиков възпя правото в рими. В понеделник от печат излиза новата му книга с правни поеми.

Водещи