Герджиков предава властта на Борисов в четвъртък следобед 02.05 | 12:10

Служебният премиер си постави Добър 4 по четирибалната система

От iNews.bg

България официално ще има ново редовно правителство в четвъртък следобед. Тогава Бойко Борисов и хората му ще вземат властта в свои ръце. Това стана ясно от думите на служебния премиер Огнян Герджиков. По думите му на 4 май сутринта парламентът ще гласува новия кабинет. По обяд или в ранния следобед в Гранитна зала на Министерски съвет ще се проведе церемонията по предаването на властта на новото правителство, обясни Герджиков, цитиран от "Фокус".

Служебният премиер отбеляза, че вече е почти напълно готов с папката, която ще предаде на наследника си. "Тя съдържа преди всичко добри идеи и молби, които получавах от различни региони", отбеляза той.

По повод управлението на държавата през последните месеци Герджиков подчерта, че не е угодил нито на ГЕРБ, нито на БСП и това е била основната линия в поведението на служебния кабинет. Според него това е била една от основните линии в поведението на служебния кабинет. "Оценката 4 бих я приел съвсем добре, особено ако се има предвид, че е по четирибалната система", пошегува се Герджиков.

Според думите му най-големи проблеми служебното правителство е срещнало в регионалното министерство. Основната причина за това обаче не са завещани от предишното редовно управление на ведомството, а инцидентите в тунела "Ечемишка" и по магистралите. "Имаше напрежение. Министър Спас Попниколов действително беше поставен на сериозно изпитание, в много голяма степен той успя да се справи със своите предизвикателства. Там се наложи да се сигнализират и съответните органи, държавната финансова инспекция например, включително и прокуратурата", коментира Герджиков. По думите му това са сигнали, които тепърва ще се разследват и ще се види има или няма виновни и те съответно да си понесат своите наказания.

Водещи

Най-четени