Германец и чехкиня сритаха катаджии край Килифарево 12.07 | 12:39

Защото полицаите си "позволили" да спрат семейството

От Андриян Георгиев

Германски тираджия и съпругата му се нахвърлиха с ритници върху полицейски служители за това, че са ги спрели, съобщиха от МВР-Велико Търново.

Случката се разиграла вчера (11 юли) около 13:40 ч. в района на паркинг "Малката косатка" край Килифарево.

Полицаи, изпълняващи въведената забрана за движение на ТИР-ове при температура над 35 градуса, спрели за престой ТИР с прикачено полуремарке, управляван от 47-годишен германец и 50-годишната му съпруга, чешка гражданка, возещата се в автомобила.

Двамата чужденци отказали да изпълнят полицейското разпореждане и започнали да ругаят и обиждат полицаите. Жената се нахвърлила върху единия полицай и го ритнала, а след това го и одраскала.

На място бил изпратен за съдействие втори автопатрул. При пристигането му 47-годишният германец направил застрашаваща маневра с автомобила си и спрял в опасна близост до патрулните автомобили, напречно на пътното платно, препречвайки движението и в двете посоки.

С това арогантното поведение на двамата не приключило. Германецът слязъл и започнал да блъска и рита полицейските служители и скъсал джоба на униформата на единия от тях.

Двамата са задържани за 24 часа. 

Водещи