Гешев: Атакуват ме засегнати от добрата работа на прокуратурата, няма да се дам 24.10 | 11:43

Политико-икономически кръгове създават идеологията си върху компроматни атаки, каза номинираният за главен прокурор

От iNews.bg

Време е прокуратурата да поеме отговорност за собственото си управление, заяви кандидатът за главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването си пред магистратите от Пленума на ВСС. Пред тях той представи своята концепция за управлението на държавното обвинение за 7-годишния си мандат, ако бъде избран за поста.

Гешев изрази увереност, че ще се справи с отговорностите и задачите, които ще стоят пред него, позовавайки се на дългогодишния си юридически стаж в правоохранителните органи. "При ясното съзнание за атаките срещу мен, срещу семейството ми и срещу самата прокуратура, които бяха очаквани. Казах, че ще се случат и се случиха", заяви единственият кандидат за главен прокурор.

"В България съществуват политико-икономически кръгове, с определен финансов и медиен ресурс. Те са засегнати от добрата работа на прокуратурата", продължи той и увери, че няма да се откаже, заради подкрепата и доверието, гласувани му с неговата номинация от Прокурорската колегия.

"Те изграждат идеологическата си база върху компроматни атаки срещу прокуратурата и съдебната власт. Не приемем това, че ми казват кое е истина или лъжа", каза още той и допълни: "Да се откажа при развиваща се такава атака означава едно – да предам доверието на колегите си".


Иван Гешев похвали и досегашния главен прокурор Сотир Цацаров за неговата работа, като по думите му той е повишил кадровото обезпечаване и материалната база на прокуратурата, подобрявайки значително работата ѝ.

Изслушването на Иван Гешев продължава с неговите отговори на въпроси, постъпили от различни организации.

Водещи

Най-четени