Гешев най-вероятно няма да яви и пред комисията днес, в отпуск е 19.08 | 11:15

От държавното обвинение не можаха да уточнят докога главният прокурор няма да е на работа

От iNews.bg

Главният прокурор Иван Гешев най-вероятно няма да яви и пред комисията по правни и конституционни въпроси, където беше поканен да участва в "обсъждане, свързано с дейността на прокуратурата и разследващите органи по прилагането на закона във връзка с полицейско насилие и употреба на помощни средства от длъжностни лица срещу протестиращи граждани".

В писмото си до Гешев председателят на комисията Андрей Михайлов ("Има такъв народ") се позовава на чл. 24 от правилника на парламента, който предвижда най-малко веднъж на три месеца главният прокурор и председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд да бъдат викани на обсъждане в правната комисия по теми, свързани с работата на ръководените от тях институции, включително да отговарят на въпроси. Заседанието е насрочено за 16.30 ч. на 19 август (четвъртък).

От прокуратурата казаха за "Дневник", че Иван Гешев е в отпуск и най-вероятно няма да се отзове на поканата. От държавното обвинение не можаха да уточнят докога главният прокурор няма да е на работа.

Най-четени