Гешев проговори за полицейското насилие: Такова изслушване нарушава разделението на властите 16.08 | 09:30

Припомняме, че председателят на парламента Ива Митева свика извънредно заседание във вторник във връзка с вече публичните видеокадри от полицейската агресия на антиправителствените протести миналото лято

От iNews.bg

Съществува трайна практика на Конституционния съд, която изключва осъществяването на парламентарен контрол върху работата на конкретни магистрати и по неприключили дела. Така главният прокурор Иван Гешев коментира за БТА заявеното от депутати намерение да поискат изслушването му в рамките на насроченото за вторник извънредно заседание на парламента.

"Искане за изслушване на главния прокурор в извънредно заседание или искане за изготвянето на доклад по конкретни дела би представлявало нарушение на принципа на разделение на властите и накърняване на независимостта на съдебната власт”, каза още Гешев.

Припомняме, че председателят на парламента Ива Митева свика извънредно заседание във вторник във връзка с вече публичните видеокадри от полицейската агресия на антиправителствените протести миналото лято.

Водещи

Най-четени