Гешев с коментар за руския шпионаж у нас 19.03 | 15:30

"Какво търсят сега казаците в нашата Добруджа?", припомни главният прокурор

От iNews.bg

"Поздравления за колегите, които работят, за да защитят интересите на България!", написа главният прокурор Иван Гешев по повод акцията, при която беше арестуван бивш ръководител на служба "Военно разузнаване" за шпионаж в полза на Русия. 

Гешев използва цитат на генерал Иван Колев, за да обрисува недопустимото вмешателство в делата на страната. 

"Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!", гласи част от паметната реч на ген. Колева, които Гешев припомни днес. 

 

Припомняме, че по-рано днес, прокуратурата излезе с извънреден брифинг, на който изясни обстоятелства около заговор, в който наш висш кадър с достъп до класифицирана информация е снабдявал Русия с важна и секретна информация за страната ни. 

Арестувана е и съпругата на военнослужещия. По време на брифинг на Спецпрокуратурата бяха показани кадри, на които се вижда как тя влиза и излиза от Руското посолство в Москва, както и записи на разговори между нея и съпруга ѝ. Държавното обвинение смята, че жената, която имала двойно гражданство, била посредник между военния и служител на руското посолство. Тя предавала информация и парични средства. 

Водещи

Най-четени