Главният архитект на София не иска рекламни билбордове на общински терени 21.11 | 17:25

Той предлага забраната да се въведе от 1 февруари 2012 г.

От Кремена Бедерева

От 1 февруари 2012 г. да се забрани разполагането на реклами върху билбордове на общински терени предлага главният архитект на София Петър Диков.

За БТА той обясни, че по този начин ще се сложи край на практиката за продължаването на съществуващите до момента договори, чиито срокове вече са изтекли. В момента всички разположени върху общински терени рекламни елементи се плащат по така наречените "договори за обезщетения".

До 31 декември ще приключи издаването на заповедите за премахването на рекламни съоръжения, чието местоположение не отговаря на изработените нови схеми за разполагането на рекламни елементи върху общински терени. В рамките на този период общината ще започне да премахва незаконно поставените реклами върху общински терени, каза още Диков.

До 1 февруари 2012 година приключна издаването на заповеди за останалите елементи, чието местоположение отговаря на изработените схеми. От тази дата на тях ще бъде забранено разполагането на реклами, каза още главния архитект.

По думите му това ще е разумен срок за приключването на конкурса за отдаването на общински терени за разполагането на рекламни елементи. Предложението на главния архитект ще бъде гласувано на предстоящата на 24 ноември сесия на Столичния общински съвет.

Водещи

Най-четени