Главният мюфтия дава Ифтар – този път българските медии са поканени 07.07 | 14:37

Освен мюсюманския празник повод е и посещение на турски вицепремиер

От iNews.bg

Главният мюфтия Мустафа Хаджи ще бъде домакин на тържествена вечеря Ифтар. Това обявиха от пресслужбата на мюсюлманското вероизповедание у нас. Събитието ще се проведе на 12 юли от 20:45 часа в "София хотел Балкан", зала "Роял".

В официалното съобщение на мюфтийството се казва: "Д-р Мустафа Хаджи ще бъде домакин на тържествена вечеря Ифтар по случай свещения месец Рамазан и посещението на вицепремиера на Република Турция г-н Емрулах Ишлер в страната. Събитието е открито за журналисти между 20:45 и 21:15 ч., когато ще бъдат приветствията." От съображения за сигурност на мероприятието ще бъдат допуснати само акредитирани журналисти, уточниха от мюфтийството.

Миналата година въпросното религиозно събитие стана повод за шумен скандал в държавата, след като за пореден път българските журналисти бяха изгонени от вечерята, а турските – поканени да останат. Така и не стана ясно какви теми са били дискутирани на вечерята предвид присъствието на Росен Плевнелиев, Касим Дал и Корман Исмаилов. След това обаче държавният глава бе обвинен от политическите си опоненти, че е продал националните интереси.

Припомняме, че тази година за първи път Росен Плевнелиев също организира вечеря Ифтар.

Водещи

Най-четени