Глас от ГЕРБ: Обиждайки се взаимно - ние обиждаме себе си 11.01 | 11:45

За първи път от 3 г. насам българските граждани имат ясен хоризонт за действията на държавата, а общините и бизнесът могат още в началото на годината да планират своята работа, обяви Теменужка Петкова

От iNews.bg

Бюджетът бе приет с мнозинство от над 160 депутати и отчитаме този факт като добра основа за стабилизация на политическия, икономическия и обществения живот в страната. За първи път от 3 г. насам българските граждани имат ясен хоризонт за действията на държавата, а общините и бизнесът могат още в началото на годината да планират своята работа. Това заяви от парламентарната трибуна Теменужка Петкова в декларация от ПГ на ГЕРБ-СДС в началото на новата парламентарна сесия.

"Не отчитаме това като успех, а като постепенно връщане към нормалното функциониране на държавата. Освен че дадоха хоризонт за дълбока съдебна реформа и бяха тласък за приемането на България в Шенгенското пространство, промените в Конституцията създадоха възможност за консолидиране на политическата система и оформяне на широко и ясно мнозинство в НС. Считаме този факт и за наш успех. Защото в няколко предизборни кампании в нашето основно послание бе за създаване на стабилно управление, което да преведе страната през множество геополитически и икономически предизвикателства", каза още Петкова.

"Отвъд злободневните страсти, които са неизбежни в тази зала, ние не трябва да забравяме, че според Конституцията всеки от нас представлява целия български народ, а не само собствените си избиратели. Това означава, че, обиждайки се взаимно, ние обиждаме себе си, стотици хиляди, а понякога и милиони български граждани. Надявам се, че през тази сесия ще произвеждаме новини, свързани преди всичко с приемане на адекватни закони и осъществяването на сериозен парламентарен контрол върху изпълнителната власт", посочи в заключение депутатката от ГЕРБ-СДС.

Водещи

Най-четени