Гласуването приключва в 20:00 ч. Секциите се затварят 12.05 | 20:17

Започва преброяването на бюлетините, съобщи говорителят на ЦИК

От Кремена Бедерева

Гласуването приключва в 20:00 часа, секциите се затварят и започва преброяването на бюлетините. Това каза пред журналисти говорителят на ЦИК Бисер Троянов, предаде агенция "Фокус”.

Ако към 20:00 часа все още има избиратели пред секциите, техните лични карти ще бъдат събрани от председателя на съответната секция и ще бъдат обработени. Информация за това дали е имало или не удължаване на времето за гласуване някъде в страната ще имаме към 21:00 – 21:30 часа”, обясни Троянов.

"Днешният изборен процес протече нормално, нямаше сериозни нарушения. ЦИК се занима с някои жалки вчера, когато имаше нарушения”, посочи още той.

Предвид някои промени в Изборния кодекс, като преснимането на протоколите, не можем да се каже точно кога ще бъдат обявени резултатите. "В целия ден работата на СИК е много тежка.

Първите данни от гласуването ще можем да обобщим най-вероятно през нощта”, каза още Троянов.

Възможно е да има забавяне при предаването на секционните протоколи, заради новото изискване на тези избори да се правят ксерокопия, смята говорителката на ЦИК Ралица Негенцова.

Ако на предишни избори това е ставало до към 2:00 часа през нощта, сега това може да се случи най-вероятно в ранните сутрешни часове, прогнозира тя. Негенцова не се ангажира да каже с колко евентуално това би забавило и обявяването на изборните резултати, но такова се очаква да има.

Водещи

Най-четени