Гласът на протеста в София: Президентът служи на ГЕРБ 28.02 | 19:35

В обществения съвет имало само олигарси

От Филипа Тодева

Десетки протестиращи в София изказаха недоволството си от енергийните монополи за пореден път. Столичното шествие тръгна от "Орлов мост" към сградата на президентството, предаде агенция "Фокус".

Докато шествието преминаваше, бе спряно движението само на едното платно на бул. "Цар Освободител", за да премине.

Според Янаки Ганчев списъкът на Обществения съвет, който Росен Плевнелиев състави за консултациите за служебен кабинет, показва, че президентът служи на партията, която го издигна. Той определи това като предателство.

Организаторите на протеста прочетоха имената на личностите, включени в Обществения съвет. Сред тях са имената на Огнян Донев, КРИБ, Константин Тренчев, председател на КТ "Подкрепа", Пламен Димитров, председател на КНСБ, Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара.

Янаки Ганчев каза, че в Обществения съвет гражданското общество не е представено, защото в списъка са имената само на олигарси.

Според него участниците в съвета ще обслужват своите интереси и ще продължават да водят България към задънена улица. Той призова протестиращите да се съберат отново в неделя на Орлов мост в 10:40, за да тръгнат в 11:00 часа към Президентството.

Водещи

Най-четени