Гледаме на живо "Бързи и яростни" по софийските улици 15.04 | 12:33

Незаконните авто и мото гонки печелят все повече привърженици

От Теодора Кокаланова

Поради зачестилите в последните месеци нерегламентирани струпвания на голям брой автомобили и мотоциклети в предпразничните и почивни дни на определени места в столицата, от СДВР проведоха редица специализирани полицейски операции, съобщават от пресцентъра на МВР.

Акциите бяха проведени с цел недопускане на нерегламентирани състезания между МПС. След направените проверки полицаите са установили множество неправоспособни водачи, които са употребили алкохол и упойващи вещества. Акцията на МВР включва и осъществяването на контрол за наличие на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и общо наблюдение за спазване на  Закона за движение по пътищата.

При проведените операции от месец март до настоящия момент са проверени 963 моторни превозни средства и над 1000 души, информира в. "24 часа". Съставените актове за установяване на административно нарушение са 135, а фишовете 94. При 30 от проверените водачи е установена употреба на алкохол, от които 24 - под 1.2 промила, а 6 - над 1.2 промила.

По време на проверките са установени 8 неправоспособни водачи, както и 5 технически неизправни МПС. Без обезопасителни колани са били 7 от проверените. Също толкова са шофирали без "Гражданска отговорност". Специализираните полицейски операции на територията на столичния град ще продължават и занапред, уточняват от полицията.

Водещи

Най-четени