Глобиха мъж, който простреля с пушка домашен любимец 22.02 | 11:53

Проявената от него жестокост ще му струва 1500 лева

От Теодора Кокаланова

Мъж от русенското село Мечка бе глобен с 1500 лева заради проявена жестокост към домашно куче. Случаят излязъл наяве, след като възмутените стопани на кучето подали сигнал в полицията. Те уведомили органите на реда, че съседът им прострелял с въздушна пушка техния домашен любимец.

Семейство Борисови били много привързани към малкото си кученце, което само дошло в двора им и те започнали да се грижат за него. Регистрирали го, поставили му чип и се снабдили с необходимите документи.

Със съседа си поддържали добри отношения до инцидента. В този ден той грабнал пушката, защото майка му се оплакала, че улични кучета са влезли в двора и са стъпкали посевите. Мъжът се ядосал и започнал да гърми по бездомните четириноги. Незнайно защо обърнал пушката и към домашното куче на Борисови и го уцелил в гръбначния стълб.

На животното била направена операция, но и след нея то се движело трудно, често губело равновесие и падало. Заради проявената жестокост към животно магистратите от Русе решиха да глобят мъжа. Те не му наложиха по-тежко наказание заради чистото му съдебно минало. Пушката е отнета в полза на държавата, тъй като се оказало, че не е регистрирана, предаде в."Монитор". 

Водещи

Най-четени