Гол пенсионер, разпнат като Исус Христос, начело на протест 06.12 | 12:20

Около 200 пенсионери протестират пред парламента заради ниските пенсии

От Ивелина Георгиева

Около 200 пенсионери блокираха движението на бул. "Цар Освободител" пред парламента. Те протестират заради ниските пенсии, мизерния живот, който водят, слабата социална политика.

Пенсионерите са от цялата страна.

Протестът е предвождан от гол пенсионер, въпреки минусовите температури в София, който се е разпнал като Исус Христос и си е "пробил" блузата с шило, което минава през лицето му. На шилото има закачени стари 5 лв.

На голото си тяло е написал: "Жив мъченик".

Протестиращите не искаха да разговарят с журналистите и да обяснят за какво точно протестират, като възмутено ги изгониха от протеста.

Пенсионерите държат плакати с надписи "Геноцид на пенсионерите в България", "На крак народе!" и "Господа управляващи, вижте народа си, той тъне в мизерия и неговият гняв ще се излее върху вас".

Те скандират "У-у" и "Оставка" пред парламента, където в момента депутатите обсъждат

Преди протеста на пенсионерите около 10 майки искаха да влязат в парламента да внесат петиция "Детски добавки за всяко дете" с исканията си за увеличение на майчинските.

Те не са имали уговорена среща с представители на ГЕРБ, но са заявили желанието си да установят контакт с тях.

Те бяха допуснати в сградата, след като независимият депутат Георги Терзийски призова председателя на парламента Цецка Цачева от парламентарната трибуна да се разпореди да пуснат протестиращите в Народното събрание.

Майките се срещнаха с представители на Коалиция за България, а след това и с председателя на парламентарната социална комисия Светлана Ангелова.

Водещи

Най-четени