Големите ученици се връщат присъствено в училище 04.02 | 07:28

От днес в класните стаи влизат 7, 8 и 12 клас, за период от две седмици, след което ще се завъртят и останалите класове

От iNews.bg

Големите ученици се връщат присъствено в училище, но при определен график. От днес в класните стаи влизат  7, 8 и 12 клас, за период от две седмици, след което ще се завъртят и останалите класове. 

Присъствено продължават да учат и децата до 4-ти клас. В сила са строги мерки срещу вируса. Навсякъде трябва да има дезинфектанти, а учениците и учителите да бъдат с маски. 

Класните стаи ще се проветряват на всеки час. Образователното министерство вече увери, че няма да има нулева учебна година, а матурите ще се провеждат присъствено.

В Математическата гимназия в София също са въвели строги мерки – първо се мери температурата, а след това учениците трябва да се дезинфекцират. Учениците ще се обучават на две смени - в първа смяна ще бъдат тези от 12-ти клас, във втора - от 7-и и 8-и клас.

Около 60 деца са решили да се обучават в електронна среда, от тях 6 са дванадесетокласници. Около 50% от персонала пък са подали заявка да се ваксинират. От ръководството на училището очакват това да се случи скоро.

Водещи