Голото момиче от Студентски град - лудо! 18.10 | 14:27

Девойката, която се разходи чисто гола, се оказва, че и преди е била в лудница

От Кремена Бедерева

Огромен скандал разтресе институции и общество, след като чисто гола жена се разходи необезпокоявано в Студентски град, а младеж засне "дефилето" с мобилния си телефон и го разпространи в интернет.

Полицаи от Седмо РПУ са открили семейството и близките на нудистката, втрещила студентите, които от своя страна са върнали жената в психиатрия, където е била и преди, научи в.  "България Днес" от свои отлично информирани източници в МВР.

По данни на униформени жената е с психично заболяване. Тя нито е имала безпаметна вечер, нито е загубила бас, както мнозина предположиха. Нито пък е била изнасилена, както твърди очевидка на събитието.

Жената е била отведена в Център за психично здраве "Проф. Никола Шипковенски" в столицата, където да се погрижат за нея. Необичайната случка може да донесе неприятности на шефката на центъра, отбелязаха пък специалисти по психично здраве.

"Няма да давам информация по случая. Ще ви бъде ли приятно, ако вас ви снимат гол по улицата и след това разпространят снимките и разкрият, че сте психично болен? Нищо няма да кажа", каза управителят на лечебното заведение д-р Гълъбина Тарашоева.

Нито за миг тя не отрече, че голата жена е била пациентка на центъра за психично здраве и че е била настанена отново там от близките й. Не пожела да обясни кой и как е позволил на жената да хукне гола по най-оживените столични улици и булеварди. Нито дали е била освободена за домашно лечение и кой носи отговорност за действията й.

Д-р Тарашоева не поиска да обясни и дали други хора с психични заболявания могат свободно да тръгнат голи по улиците и дали при евентуален следващ случай пациентът може например да размаха пистолет и да се стигне до фатален край. Защото немалка част от най-бруталните убийства се извършват именно от хора с психични разстройства.

Водещи