Голям пожар гасиха тази нощ в Русе 07.10 | 09:18

Пламъците тръгнали от дърводелски цех, после пламнали автосервиз и склад

От iNews.bg

Голям пожар избухна тази нощ в Русе. Горели са складове и производствени помещения, автосервиз и дърводелски цех. Борбата за овладяване на огъня продължи повече от три часа. За щастие няма пострадали хора, предаде БГНЕС в района.

Пожарът е избухнал около 22:00 часа на територията на складовете на ул."Тулча" в близост до Товарна гара. По първоначална информация огънят е тръгнал от дърводелския цех и се е прехвърлил на автосервиза. В него са се намирали четири автомобила за ремонт. Някои от тях са били с газови уредби, които са гръмнали. Сервизът е унищожен, а огънят е обхванал бързо намиращият се в непосредствена близост склад за пластмасови изделия. Всички помещения са отдадени под наем.

На място са изпратени шест екипа на пожарната заедно с полиция, която да отцепи района. Поискана е била помощ от пожарната в Разград, които разполагат с по-голям автомобил, който има вместимост за вода от 9 тона. След овладяването на огъня две пожарни остават да следят за локални огнища.

Инцидентът предизвика тревога както сред хората от съседните жилищни блокове, така и сред всички наематели на складове. На мястото пристигна и областният управител Галин Григоров, който се запозна със ситуацията. Според началника на ОУПБЗН-Русе комисар Димитър Павлов пожарът се е развил много бързо, но опасност за хората и за останалите помещения няма. Причините за пожара тепърва ще се изясняват.

Водещи

Най-четени