Голямото пътуване започва до часове 02.03 | 10:20

Само от София се очаква да тръгнат над 100 000 коли

От iNews.bg

Първото за 2017 г. голямо пътуване ще започне до часове. Очаква се българите, които ще пътуват до курорти, роднини, приятели или в чужбина за 3 март, да потеглят още този следобед. От утре в България започва първият от така наречените дълги уикенди от Нова година насам и много хора ще тръгнат на път.

Според прогнозите на КАТ повече от 220 000 българи ще поемат в различни посоки. Повечето ще изберат дестинации в България – около 180 000. Около 40 000 пък ще използват серията от почивни дни, за да отидат на почивка в чужбина, предаде Нова телевизия.

Само от София се очаква днес да се изнесат в различни посоки над 100 000 автомобила. Предвид очаквания натоварен трафик по пътищата ще има специална организация на движението и засилено полицейско присъствие. От АПИ вече обявиха, че в пиковите часове днес, утре и в неделя, когато пък се очаква голямото завръщане, ще бъде спирано движението на камиони. По по-натоварените участъци от пътната мрежа пък ще има специална организация на трафика.

За пътуващите с обществения междуградски транспорт пък са предвидени допълнителни места. Хората ще могат да разчитат на повече автобуси и влакове . От БДЖ са предвидили 13 500 допълнителни места в композициите по основните направления.

Водещи

Най-четени