Голямото пътуване продължава и днес 24.12 | 09:21

Натовареният ден по пътища, жп и автогари ще премине и при засилено полицейско присъвтвие

От iNews.bg

Голямото пътуване у нас продължава и днес. Стотици хиляди българи, които не са успели или не са имали възможност вчера да отидат за празниците при роднини, у дома, на гости или по курортите, ще го направят днес. В тази връзка по пътищата железопътните и автогарите се очаква интензивно движение.

Десетки хиляди автомобили ще се отравят към основните пътни артерии на страната още сутринта. Някои дори вече тръгнаха. По влаковете също се очаква да има много хора. Още преди седмици от БДЖ обявиха, че са осигурили над 10 000 допълнителни метса за днешния ден за влаковете, дижещи се по основните направления. Повече автобуси са подсигурили и автотранспортните фирми.

Заради напрегнатата обстановка в Европа след атентата в Берлин навсякъде са повишени мерките за сигурност, включително и у нас. По летища, жп и автогари имиа допълнителни полицейски патрули. Такива са разположени и по пътищата. Катаджиите ще бъдат разположени на около 3 500 точки в страната. Освен за сигурността на шосетата, пътните полицаи ще следят и за спазване на правилата за движение, а също и за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Водещи

Най-четени