Голямото следпразнично завръщане се отлага за след Нова година 27.12 | 20:36

Гъсти мъгли и неочаквано слаб трафик към големите градове след Коледа

От iNews.bg

Слаб е трафикът към големите градове на страната след Коледните празници. На входа на София от автомагистрала "Тракия" движението се осъществява нормално, няма задръствания, но пък има мъгла, предава БГНЕС.

Екипи на Пътна полиция от всички областни дирекции на МВР са разположени на възлови и натоварени участъци от пътната мрежа в страната. Движението днес е ограничено до 20.00 часа за ТИР-ове и товарни камиони над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления.

Въпреки че в следобедните часове трафикът се засили, той все още не е интензивен. През деня нямаше струпване на автомобили или задръствания. Пътищата са проходими, на места с ограничени влажни участъци, уточняват от МВР.

Трафикът през ГКПП е в обичаен режим, от "Гранична полиция" не отчитат засилено движение.

Пътен инцидент стана днес следобед към 15.30 часа на автомагистрала "Хемус" преди тунела "Топли дол" в посока София. При удар на два леки автомобила пострадаха петима души. Те бяха откарани за преглед в болница, без опасност за живота.

Пътна полиция регулираше трафика в другите ленти на пътното платно, но за щастие инцидентът бе лек и не предизвика затруднения в движението. Пътните полицаи напомнят на водачите да шофират със съобразена в пътните условия скорост.

 

Очаква се голямото прибиране към градовете да е след почивните дни за Нова година, а именно следващата неделя на 3 януари.  

Най-четени