Горанов: Божков прави опити за внушение и пренасяне на вина върху кабинета 18.05 | 18:00

С премиерът коментирахме само, че нямаме такъв спомен да сме водили такива разговори

От iNews.bg

Владислав Горанов отрече да коментира документите, които бяха качени на Фейсбук страницата на Васил Божков. Захапа журналист от bTV - "Вашата медия проявява нездрав интерес към цялата тема. Няма да ви наричам негова медия, защото не ми е в стилистиката. Нямам спомен за тази комуникация с Васил Божков. С премиерът коментирахме само, че нямаме такъв спомен да сме водили такива разговори. Просто едни бизнесмени си правят бизнес."

"Опит за внушение, че правителството е увредило нечии интереси, свързани с бизнес отношения. Преди две седмици, още при първата изява на г-н Божков, заявих, че и аз, и мои колеги сме водили разговори за подобряване на бизнес средата. Една от темите е била намаляването на ДДС – нещо, което аз не подкрепям и продължавам да съм с резерви. Опит за внушение е, че един или друг политик се е месил в отношенията с партньорите на Божков в бизнеса му или други договорни партньори от медии. Това е опит за пренасяне на вина към правителството за действия или бездействия от страна на организаторите на хазартни игри". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет в понеделник.

"Позицията на Божков цели дискредитиране на правителството, включително и на премиера. Според мен тя е необоснована. Отношенията между Божков и Домусчиев са си само тяхна тема. Що се отнася до въпросната паметна бележка – точките в нея не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия", допълни финансист номер 1.

Водещи

Най-четени