Горанов: Моя е инициативата за предоставяне на средства на СМГ "Паисий Хилендарски" 09.09 | 15:44

Разходите са за сметка на предвидените по централния бюджет и по бюджета на Министерството на образованието и науката

От iNews.bg

Моя е инициативата за предоставяне на средства на СМГ "Паисий Хилендарски". Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов, при проверка на ремонтните дейности в СМГ "Паисий Хилендарски", предаде"Фокус”.

"Успях да убедя правителството, че е нужно освен всички усилия, които полагаме за достъп до качествено образование и решаването на проблемите с отпадането на децата от задължителната училищна възраст, трябва да положим усилия и за тези училища, които произвеждат най-качествения образователен продукт и където учениците отиват сами, независимо от материалните условия и в свободното си време, за да надградят знанията, които стандартното обучение в средния курс предлага", заяви Горанов.

"Не е лошо като инициатива да продължим да укрепваме тази част от българските училища, която произвежда най-конкурентноспособния продукт", смята той и добави, че всяка държава има нужда от елити.

Припомняме ви, че правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 500 000 лв. по бюджета на Столична община за основен ремонт и оборудване на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски”.

С предоставените средства ще се подобрят условията за подготовка и обучение на учениците, които през годините са спечелили множество златни медали и други награди в редица международни и национални състезания и олимпиади в областите на математиката, информатиката, физиката и други дисциплини.

 

Водещи

Най-четени