Горанов разкри колко проверки е направила и колко акта е издала Комисията по хазарта 29.05 | 14:00

Допуснато е едно съществено нарушение от страна на Държавната комисия по хазарта, което в момента се обследва дали е престъпление или не, сподели ресорният министър

От iNews.bg

Финансовият министър Владислав Горанов участва в петъчния парламентарен контрол в Народното събрание. Той информира депутатите за събирането на дължимите данъци и такси от хазартния бизнес.

Въпросът, на който Горанов отговори от трибуната, бе от народния представител Румен Гечев относно организацията на контрола за събиране на дължимите към бюджета плащания на данъци и такси от Държавната комисия по хазарта от фирмите в хазартния бизнес.

Допуснато е едно съществено нарушение от страна на Държавната комисия по хазарта, което в момента се обследва дали е престъпление или не, сподели ресорният министър.

Над 3000 (бел. ред. 3137) проверки са извършени в комисията от 2015 г. до 2019 г., посочи министър Горанов. От  проверките са съставени необходимите документи и в случаите, при които е констатирано нарушение на закона са съставени актове - 378 на брой.

350 са издадените наказателни постановления. Наложените имуществени санкции са в размер на 1 411 000 лв. За този период НАП е извършила 815 проверки на лица, извършващи хазартна дейност. Съставени са 506 акта и 254 наказателни постановления на стойност 190 319 лв., уточни Горанов.

Водещи

Най-четени