Гошко, който полетя от 6-ия етаж, не бил жертва на насилие 07.06 | 16:38

Социалните търсят начин да помогнат финансово на семейството

От Христина Рафаилова

Полетелият от 6-ия етаж Георги от Ямбол не е бил жертва на насилие. Това твърдят от Агенцията за социално подпомагане. 

От институцията заявяват, че по време на проверката на случая никой от съседите в блока, където живее 12-годишното момче, не е свидетелствал, че детето е било малтретирано и подлагано на глад. 

Георги живее с баба си и дядо си. Първоначалното обяснение за скока му от терасата е, че той е бил държан под ключ и системно гладен.

Момчето съжителства и с братчето и сестричката си. Двете други деца в момента ползват дневна семейна грижа. Там те ще бъдат посещавани от майка си, която ще може да се грижи за тях през уикендите. 

Наред с това двете деца и майка им са насочени към Център за обществена подкрепа в Ямбол за семейно консултиране и подкрепа. Предвид преживяната травма двама психолози от същия център ще работят със семейството и на място, в дома им.

"Социално подпомагане" - Ямбол, проучва възможността да бъде отпусната финансова помощ, с която да се подобрят условията на живот на малчуганите. Средствата трябва да отидат за ремонт на апартамента, където се отглеждат децата. 

Майката е получила указания да повиши контрола и качеството на грижите за децата и подобряване на жилищните условия.

В предишните дни излезе информация, че бабата на малките е психично болна и е предизвиквала пожар в апартамента няколко пъти.

Водещи

Най-четени