Граждани: Плевнелиев не e обединител на нацията 13.11 | 16:17

"СУ е превърнат в политически щаб на неуспели политици", възмущават се от гражданска инициатива

От Филипа Тодева

Росен Плевнелиев не се справя с основното си конституционно задължение на обединител на нацията. Това заявиха в позиция от Гражданска инициатива "За нов обществен договор".

Членовете на организацията са категорични, че президентът не е спомогнал за реалния диалог между гражданското общество и институциите.

Гражданите сменят тактиката и вместо към Росен Плевнелиев вече се обръщат към вицепрезидента Маргарита Попова и я призовават да покаже, че единството на нацията в момента е най-важното за държавата ни.

"След като Плевнелиев не може да го направи, ние, гражданите, разчитаме на Вас. Вярваме, че можем да бъдем единни дори когато имаме различни мнения", пишат от организацията, като изразяват опасенията си, че разделението на нацията вече е достигнало своя връх, довеждайки до ненавист, агресия и дори репресии от едни групи хора над други.

Според тях Софийският университет "Св. Климент Охридски", който определят като храм на знанието, е бил превърнат в политически щаб на неуспели политици, а студентите и преподавателите – в заложници на техните политически интриги.

Като се обявиха против превръщането на престижната просветна институция в заложник, от Гражданска инициатива "За нов обществен договор" поставиха въпросите: "Какво следва оттук нататък? Окупации на училища, летища, болници, общински администрации? Недопускане на пътници, на пациенти, несъгласни с линиите на отделни политически сили?"

Водещи

Най-четени