Граждани зоват църквата на война с гейовете 26.02 | 09:43

Комитет иска клирът да се обяви против резолюция на ЕП в защита на ЛГБТ обществото

От Христина Рафаилова

Българската православна църква  може да тръгне на  война не с кой да е, а с Европейския съюз. Малко след като родна света обител беше разтресена от скандали, в които бяха замесени секс  и хомосексуални наклонности на духовниците, инициативен комитет призова Светия синод да  осъди действията на ЕП за защита на ЛГБТ обществото. 

От организацията "За защита правата на християните”  настояват в специално писмо висшия клир да вземе категорична позиция срещу гласуваната резолюция относно пътната карта на ЕС срещу хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност.

Според комитета документът създава усещането за съществуването на трети пол, различен от мъжкия и женския, което било противоестествено. Признаването му щяло да активизира репресивния апарат срещу хетеросексуалните, което поражда страховете на родните религиозни активисти. 

От "За защита правата на християните”  се гневят, че чрез резолюцията се създавало усещането, че хората с различна сексуалност са гражданско малцинство. Според антигей организацията обаче става въпрос само за поведенческа наклонност на определени индивиди, която погрешно била приравнявана към тяхната идентичност. Гневът на "християните" е провокиран и от това, че с документа ще се дава право на хората с различна сексуална идентичност да предефинират пола си. 

Това противоречало на мирогледа на християните. От комитета плашат, че резолюцията  ще доведе до моралния разпад на вярващите. 

Водещи

Най-четени