Граждани и политици се преклониха пред жертвите на комунизма 01.02 | 14:32

На церемонията по поднасяне на венци и цветя пред мемориала на НДК бе отслужен и молебен

От iNews.bg

Десетки граждани, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на церемонията по отдаване на почит на жертвите на комунистическия режим пред параклиса и мемориалната стена до НДК.

Почитането на 1 февруари – Денят на признателност и почит към жертвите на комунизма – днес все още е предупреждение за заплаха, а не сбогуване с миналото, отбеляза председателят на парламента пред събралите се граждани. Нека никога не забравяме истината и нека никога не се примиряваме с опитите за подмяна на това минало, призова Цвета Караянчева.

Днес все по-често ставаме свидетели на опити да се омаловажи степента на едно престъпление, което промени съдбата на родината ни и откъсна България за десетилетия от цивилизования свят, да отдадат почит на жертвите. Това са съзнателни опити да се оправдае диващината на банда палачи, които години наред са мачкали и тероризирали политици, военни, журналисти, свещеници, учени, предприемачи, заяви Цвета Караянчева. Поклон пред жертвите, поклон пред мъченичеството им, поклон пред десетките хиляди прекършени съдби, добави тя.

На церемонията беше отслужен молебен в памет на жертвите на комунизма. След това бяха поднесени венци и цветя на мемориалната стена. 

Водещи

Най-четени