Граждански протест в София за съдебна реформа и борба с корупцията 27.02 | 11:26

Шествието тръгва от 12.00 часа от Съдебната палата

От iNews.bg

Гражданската инициатива "Правосъдие за всеки” организира в събота "Шествие за правосъдие” с искане за започване на дълбока съдебна реформа и борба с корупцията. То започва в 12:00 ч. пред Съдебната палата и ще завърши в Градската градина, съобщи бТВ.

С шествието организацията ще отбележи влизането на предложенията й за съдебна реформа за обсъждане в пленарната зала, след като две парламентарни комисии вече го одобриха.

"Това е малка победа. В парламента за първи път ще се поставят на дневен ред радикалната реформа в прокуратурата и други условия за истинска съдебна реформа. Но все още сме далеч от постигането на крайната цел, която е ново отваряне на конституцията и записване на предложенията в основния закон на държавата. Това може да стане само чрез законопроект, внесен от поне 60 депутати или от президента”, заявиха от "Правосъдие за всеки”.

От инициативата допълват, че подписката, с която седемте предложения стигнаха до парламента, "ни дава легитимацията да изискваме оформянето им в нов конституционен законопроект”.

 

 

Водещи

Най-четени