Границата с Гърция остава затворена и от двете страни 17.02 | 10:00

Очакват се блокади и контраблокади на всички пунктове

От iNews.bg

Продължава пълната блокада на пункт "Kулата". В понеделник преди обед български шофьори и превозвачи устроиха контраблокада на границата заради неспазен пропускателен режим от протестиращите гръцки фермери.

На пътя останаха блокирани стотици камиони и десетки леки коли и автобуси. Контраблокади се очакват на всичките ни гранични пунктове с Гърция. Нашите превозвачи са категорични, че няма да отстъпят, докато гърците окончателно не изтеглят тракторите си.

 "Блокадата на "Кулата”  ще продължи, докато не се намери решение да се премахнат гръцките трактори от границата”, коментира един от протестиращите шофьори от българска страна. Превозвачите разчитат на подкрепата на политиците за решаването на проблема и напомнят, че има алтернативни маршрути през Македония.

 "Границата ще остане затворена за неопределено време”, категорични са и протестиращите превозвачи близо до граничния пункт "Капитан Петко войвода”, който също е затворен.

"От 7.30 часа бяхме на граничния пункт. Уведомихме "Гранична полиция". Дадохме толеранс до 8.10 часа на всички автомобили, които бяха на територията на пункта да бъдат обработени и да влязат на територията на България, след което блокирахме подстъпите. Допускат се само служителите на пункта "Капитан Петко войвода".

 Уговорката ни с колегите от Съюза на международните превозвачи е блокадата да продължи дотогава, докато гръцките фермери не дадат ясни сведения докога ще продължи тяхната блокада и да се върнат обещанията както бяха, да пропускат поне по пет часа на ден, заяви пред БНР Иван Запрянов от Съюза на международните превозвачи.

 

 

 

Водещи