Грешка спъва кандидат-гимназистите в София 03.07 | 15:17

Проблемът е технически, ще има наказания, закани се Красимир Вълчев

От iNews.bg

Техническа грешка спъна кандидат-гимназистите след 7 клас в София. Резултатите, които са пуснати към 11:00 часа, бяха свалени от сайта на образователното министерство за приема след 7 клас. Станала е техническа грешка в резултатите на първото класиране, ще има наказани, обяви пред журналисти просветният министър Красимир Вълчев, предаде БГНЕС. Става дума за проблем със 17-те различни групи балообразуващи оценки, особено при балообразуването за професионалните гимназии.

В момента началникът на Регионалното управление по образованието Ваня Кастрева и представители на Министерството на образованието са в професионалната гимназия "Ломоносов", където ще търсят начин за отстраняване на грешката. Става въпрос за проблем със 17-те различни групи балообразуващи оценки, особено при балообразуването за професионалните гимназии.

8256 ученици са класирани на първия етап от приема след VII клас в София, некласираните са 640, отчетоха по-рано от МОН. С най-висок бал се влиза отново в Софийската математическа гимназия, най-желани след нея са Немската езикова гимназия "Константин Гълъбов” и Втора немска гимназия "Владислав Граматик”. Тази година повече деца от страната са кандидатствали в гимназиите в София – миналата година те са били 306, а тази – 631.

Водещи