Грипната ваканция няма да се отучва 24.01 | 12:26

В момента се обмисля за преструктуриране на учебния материал

От Елена Коцева

Работна група в Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) обсъжда как да се преструктурира учебния процес заради грипната ваканция. Това обяви министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

От днес училищата в София са в грипна ваканция до 28 януари, петък, заради обявената грипна епидемия в столицата.

По думите на министъра все още не е ясно как ще се компенсира невзетият учебен материал, но най-вероятно няма да се стигне до отучване. "Не съм разрешил вариант за отучване, а по-скоро за преструктуриране на материала, за да бъде той представен по-съкратено", заяви Игнатов.

По думите му има много варианти за преструктуриране на загубените учебни часове и отбеляза, че те ще зависят от това дали грипната ваканция ще продължи само тези пет дни или ще бъде удължена.

Това означава, че всяко училище може да вземе решение как да навакса загубените часове.

Просветният министър съобщи още, че следващият понеделник (31 януари), който е почивен за учениците, остава такъв и няма да се отучва.

Министър Игнатов призова и родителите да се намесят, като посъветват децата си да останат у дома, за да няма риск да се разболеят от грип.

Той не можа да даде конкретни данни за броя на заболелите ученици, както и за училищата, в които има грипна епидемия, но отбеляза, че най-тежко е положението в София, Благоевград, Кюстендил и Пазарджик.

Най-четени