Гуцанов: Не може да се управлява държава с емоции 03.06 | 08:17

Трябва да се даде мандат на председателя на партията, смята червеният депутат

От iNews.bg

Трябва да се даде мандат на председателя на партията да сформира ново бюро и нова политика. Това смята червеният депутат Борислав Гуцанов, който коментира в ефира на TV7 проблемите в БСП след евроизборите.

"Няма драма. Въпросът е каква е реалната ситуация в момента", обясни той.

По думите му трябва да има две промени - веднъж в политическото ръководство, но и в кабинета "Орешарски" - като идеи. Те трябва да бъдат сведени до 2-3 идеи, за да видят хората, че се променя техния живот.

"ДПС си има своето място в политиката в България, но БСП и ДПС не могат да бъдат конкуренти, те си имат една константа. Ние ще поискаме по-ясен сигнал, че мандатоносителят е БСП", уточни Гуцанов.

"Най-важното нещо е спокойствието в държавата", смята червеният депутат. "Никога емоцията и крайностите не водят до нищо добро. Не може да се управлява държава с емоции", категоричен бе той.

Според него държавата трябва да се намеси по-ясно в икономиката. Трябва да има по-ясна роля в областта на здравеопазването, а за да има пари, трябва да има икономика.

"Не трябва да говорим непрекъснато за събиране на данъци, а за действаща икономика - затова коментираме създаване на нови предприятия, затова върнахме ДДС-то, затова се направиха промените в енергетиката. Но ние имаме една огромна слабост - не успяваме да покажем това, което сме направили", счита Гуцанов.

По думите му по времето на Тройната коалиция са направени най-много пътища, а не както се твърди - от Бойко Борисов.

Той не вярва, че ще се стигне до персонални промени в ръководството на БСП.

"Никой не е коментирал Станишев да стане премиер, но всичко е възможно", заяви още Гуцанов.

Запитан за преференциалния вот, червеният депутат каза, че той трябва да стане, хората трябва да свикнат, да осъзнаят какви възможности дава преференциалния вот. 

Водещи

Най-четени